Julskaparna

december 15th, 2012

15 december

Posted by Therese Murne in Adventskalender    

Julkärve

Sedan många hundra år tillbaka har det varit sed att sätta upp en julkärve till småfåglarna.
När det är som kallast är det fullt med fåglar runt julkärven. Julkärven kallas ofta fågelnek. Kom fåglarna fort för att äta av den betydde det att året skulle bli magert, tog det lite längre tid var det bättre, för då skulle året bli bättre och mer gott.

 No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.TrackBack URI

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)


  • Monthly

  • Jullänkar

  • Meta

    • Subscribe to RSS feed
    • The latest comments to all posts in RSS
    • Subscribe to Atom feed