Julskaparna

december 5th, 2012

5 december

Posted by Therese Murne in Adventskalender    

Idag har Sven namnsdag.

Mistel

Misteln är en magisk växt. I den nordiska mytologin blev Balder dödad av en mistelpil. Förr hängde man upp mistlar i tak och ovanför dörrar för att hålla onda andar borta och för att bringa lycka till dem, som bodde i huset. Till dagens julfirande hör seden att då två personer står under en mistel skall de kyssa varandra.

photo credit: Siebuhr via photopin cc

Dagens julkul: Vik en stjärna i papper.16 Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.TrackBack URI

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)


  • Monthly

  • Jullänkar

  • Meta

    • Subscribe to RSS feed
    • The latest comments to all posts in RSS
    • Subscribe to Atom feed